Opplev fantastiske Jotunheimen til fots!

Anbefaler alle til å oppleve fantastiske nasjonalparkriket Jotunheimen i Oppland fylke. Jotunheimen avgrenses av Valdresflya og Sjoa i øst, Bygdin og Tyin i sør, Sognefjellet i vest og Kvittingskjølen i nord. Dette er et turområde som er populært med mange merkede stier, og godt utbygd hyttenett. Vi ønsker her å fortelle om de mest populære fotturene i området.

Jotunheimen – fottur over Besseggen

I Jotunheimen er turen over Besseggen blitt den mest besøkte ruten. Besseggen er en fjellrygg i Vågå kommune i Oppland fylke, og ligger øst i Jotunheimen mellom vannene Bessvatnet og Gjende. Turen starter med å ta båten fra Gjendesheim til Memurubu, og fra der går du tilbake. Turen tar 5-7 timer, men dette er ikke en vanskelig tur. Veslefjell er det høyeste punktet på turen med 1743 moh. og på turen får du en fantastisk utsikt ut over ville Jotunheimen!

Jotunheimen – fottur til Norges høgste fjell Galdhøpiggen

Galdhøpiggen, med sine 2469 moh., er Norges og Nord-Europas høyeste fjell. Dette gjør Galdhøpiggen til et populært turmål. På toppen av Galdhøpiggen ligger det ei steinhytte. Norges høyeste fjell rager over tindene rundt og gir dermed en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Du kan starte turen både fra Juvasshytta og Spiterstulen. Fra Juvasshytta må du krysse en bre, noe som krever erfarne førere, mens fra Spiterstulen kan du gjøre turen både med og uten fører, og det finnes flere rutealternativer.

Jotunheimen – gåtur til Norges nest høyeste fjell Glittertind

Du kan få en flott hiking opplevelse i flere av områdene her. Du kan også gå til Norges nest høyeste fjell, Glittertind med sine 2465 moh. Nordøst i Jotunheimen ligger Glittertind mellom Visdalen og Veodalen i Lom kommune i Oppland fylke. På veien opp og på toppen er det storslagen utsikt over Jotunheimen. Fjellet kan du nå ved å følge merket sti både fra Spiterstulen og Glitterheim. Turen tar ca. 3,5 timer og er på 5,9 km.

Jotunheimen – fottur til Store Knutsholstind ( 2341moh.)

Store Knutsholstinden er det høyeste fjellet sørøst i Jotunheimen med sine 2341 moh. Den ligger på en høy rygg mellom Knutsholet mot øst og Svartdalen mot vest. Du kan starte ved Gjendesheim med å ta Gjendebåten inn til Gjendebu, og fra der følge DNT-stien til toppen. På toppen er utsikten helt magisk på en klar fin dag. Turen er krevende, og du vil du bruke rundt ni timer tur – retur, og lengden er ca. åtte km en vei.

Jotunheimen – den komplette fottur guiden.

Ønsker du en oversikt over fotturer i Jotunheimen er «Fotturer i Jotunheimen» den komplette guideboka. Her er det 250 ruter beskrevet, fra enkle små fotturer til mer tøffe toppturer og turer på breen. Den er veldig greit delt inn i områder på ni ettersom du kommer til Jotunheimen. Denne turboka har ruter og navn tegnet direkte på bildene. Du finner ruter til fjelltoppene, hytte til hytte ruteinformasjon og temainnhold om aktiviteter, dyreliv og vegetasjon.

Mange flotte fjellturer til fots i Jotunheimen

Det mangler ikke på muligheter med fotturer i Jotunheimen. Her finner du noen av de mest populære fjellturene som er Besseggen, Galdhøpiggen, Glittertind og Store Knutsholstind. Du finner turer i Jotunheimen som passer alle aldersgrupper og nivå. Ønsker du en oversikt, er guideboka «Fotturer i Jotunheimen» veldig lettlest og forståelig. Ellers er det mye informasjon på nettet også.