Vær forberedt til haiketuren – utstyr

 


Hvis du har lyst til å haike deg gjennom sommerferien, gjelder det å tenke praktisk. Haiking er en billig og enkel måte å reise på, men du må pakke lett og være fleksibel. Ingen tar med en haiker som har fem kofferter og ti venner gjemt i buskene. Tenk gjennom hva du faktisk trenger, og hva du kan legge igjen hjemme.


Pakk lett


Sørg for at alt du trenger får plass i en sekk. Det kan høres ut litt begrenset, men det er faktisk ikke så mye du trenger på tur. Du kjøper jo mat på veien, så det trenger du ikke å pakke så mye av, og du kan satse på å overnatte i hytter eller leie rom. Da trenger du heller ikke telt. Skal du ha med telt, må det være lite og lett. Klær er selvsagt viktig, men ikke overdriv. Ikke ta med ti jakker eller tjue par bukser. Sats heller på å vaske klærne underveis på overnattingssteder. Begrens de personlige bekvemmelighetene. Du trenger ikke en mengde kremer, såper og lignende. Ta med bare det aller mest nødvendige. Mobilen kan fungere som både kamera og reiseveileder. Legg igjen nettbrettet og det tunge kameraet.


Absolutte nødvendigheter


young male hitchhiker asking for a lift at the window of the car

Du trenger et par ombytter, sokker, en regnjakke og kanskje en ullgenser i tilfelle det blir kaldt. Husk tørre, varme sokker. Selvfølgelig må du også ha gode sko, for selv om du haiker deler av veien, kan det hende du må gå litt innimellom. Ta med våtservietter og en liten flaske med såpe eller håndrens. Litt mat eller snacks holder humøret oppe hvis du må vente lenge på skyss. Ta gjerne med en hodelykt slik at du er synlig om kvelden, eller ha refleks på klærne. Og det aller viktigste utstyret er faktisk godt humør!


Plasser deg på strategiske steder


En av de viktigste reglene når du haiker, er å stå på det rette stedet. Ikke gå på måfå langs veien. Start ved en bensinstasjon eller en kafé, eller bruk organisert haiking. Der møter du mange folk, og kan snakke litt med dem før du hopper inn i bilen deres. Sats på å haike fra tettsted til tettsted.