Hva kan du oppleve på safari?

Det er mange mennesker som har et høyt ønske om å få oppleve å delta på safarireiser.Det er kanskje ikke så rart? Vi mennesker har alltid vært fascinert av dyr og spesielt dyr av den eksotiske varianten som vi ikke har rundt oss til daglig. Dyrehager er populære, men det ultimate er å oppleve dyrene der de virkelig hører hjemme.

Opplev de fem store og mange andre dyr

Safarireiser til det afrikanske kontinent byr på en opplevelse av de sjeldne. Her finnes det alt det du måtte ønske deg av eksotiske fugler, øgler, krypdyr samt hjorter, gnuer, sjiraffer og ørkenrever. Oppramsingen vil ingen ende ta, men det folk flest reiser til Afrika for er antageligvis for å få en mulighet til å se de fem store. De fem store er et begrep innført av storviltjegere og referer seg til hvilke dyr det var vanskeligst å jakte på til fots. Nå handler det kanskje mest om de dyrene som fascinerer oss mennesker mest av alt.

Bee eaters with bee in mouth in Yala National Park Sri Lanka / Asia. The bee-eaters are a group of near-passerine birds in the family Meropidae. Most species are found in Africa and Asia but others occur in southern Europe, Australia, and New Guinea. They are characterised by richly coloured plumage, slender bodies, and usually elongated central tail feathers. All have long downturned bills and pointed wings, which give them a swallow-like appearance when seen from afar. There are 26 different species of bee-eaters.

Safari på mange måter

Det er utrolig mange måter å gjennomføre safarireiser på. Det hele avhenger av deg, dine preferanser og din lommebok. Noen foretrekker å gå til fots fra sted til sted sammen med guider som viser dem dyr og natur. Andre deltar på turer der man reiser med bil eller buss fra nasjonalpark til nasjonalpark. Atter andre igjen bor i en leir og drar på turer ut fra denne. Overnatting skjer også på mange måter. Mange safarientusiaster anbefaler telt, mens andre sverger til luksuriøse lodges.

Afrika – Mer enn bare safari

Safarireiser er et eventyr for livet og når du først legger ut på en slik reise, hva er da bedre enn å kombinere den med andre afrikanske perler? Er du på safari i Tanzania kan du blant annet besøke Afrikas høyeste topp, den utdødde vulkanen Kilimanjaro. Du kan også reise til grensen mellom de tre landene Tanzania, Uganda og Kenya og oppleve Victoriasjøen. Safarireiser til den sørlige delen av Afrika kan også inkludere en tur blant vinmarker eller en runde med noen slag golf.

La hele familien få bli med!

Safarireiser er et eventyr og de fleste eventyr er langt morsommere når man opplever dem sammen med andre. Barn er like fascinert av dyr som det vi voksne er og de kan godt være med på safari. Det viktigste er at man velger en tur uten for lange transportetapper. Forbereder man seg godt hjemme er det ingen tvil om at hele familien kan få minner for livet. Ikke glem at vaksiner kan være en del av denne forberedelsen. Vaksinekontor er oppdatert på hva som gjelder akkurat dit du skal.

Afrika – Eventyrets kontinent

Afrika er et kontinent som aldri slutter å fascinere. Her er det mennesker, kulturer, vill og vakker natur samt et stort spekter av dyr. Kontinentets historie er en kilde til evig undring og hvem har ikke lest om den skotske oppdagelsesreisende David Livingstone – Mannen som utforsket store deler av Afrika på 1800-tallet? Kroppen hans ble stedt til hvile i Westminster Abbey, mens hjertet ble begravet i hans elskede Afrika. Safarireiser gir oss en liten sjanse til å være Dr. Livingstone og oppdage en, for oss, ukjent del av verden.

La drømmen gå i oppfyllelse!

Vi vet aldri hva morgendagen bringer. Har du en drøm om safarireiser, så ikke nøl med å oppfylle den. Afrika ligger der å venter på deg, med elefanter, løver, majestetiske fjell og flotte mennesker. Starter du planleggingen i tide, er det gode muligheter for at du opplever ditt livs drømmereise!