Camping Med Bobil i Sommer?

Som en følge av viruspandemien ser sommeren 2020 ut til å bli tidenes sommer for norske bobilentusiaster. Men du lurer kanskje på hvilken bobil du skal velge, hva du egentlig trenger og hvor det faktisk er lovlig å parkere bobilen din i Norge? Les videre og du får svar på noe av det du lurer på før du pakker bobilen og legger ut på norske landeveier i sommer.

Gjør et grundig forarbeid

For mange nordmenn blir dette en helt ny måte å reise på sommerferie på. Det er imidlertid mye å sette seg inn i før du kan pakke bilen og dra avgårde. Hvilke ting trenger du? Hvilken type innredning i bobilen https://www.worksystem.no bør du gå for og mye annet. Det er også viktig å gjøre seg kjent med andre ting som hvor du kan tømme toalettet ditt, hvor du finner strøm og vann, osv.

Sjekk det elektriske, gasskomfyr og vann før du reiser

Hvis du har valgt å investere i en brukt bobil, er det viktig at du sjekker tilstanden på bilen nøye for å unngå problemer som råte- og fuktskader, gasslekasjer og i det hele tatt hvilken tilstand bobilen er i før du signerer kontrakten. Ta en fukttest hos en bobilforhandler, sørg for at du får med serviceheftet på bilen (hvis du handler privat) og sjekk at bilen har gjennomgått de påkrevde antall service-besøk.

Det er også viktig at du sjekker at varmeanlegget er i tipp topp stand før avreise. Enkelte varmeanlegg fungerer med både strøm og gass, mens noen bare går på gass.

Hvor kan du parkere bobilen?

Når det gjelder hvor du kan parkere og campe med bobil i Norge, gjelder dette nær sagt hvor som helst så lenge det finnes vei dit du har parkert. Vær oppmerksom på at du ikke kan parkere der hvor det er satt opp bom eller hvor veien på annen måte er avstengt.

God tur!