Derfor er Atlanterhavsveien verdenskjent

Enten du skal haike, kjøre selv, gå eller sykle er Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal noe du må få med deg. Før du har sett den er det vanskelig å hevde at man har vært på norgesferie!

Den spektakulære veistrekningen er 8,2 kilometer lang, og består av hele åtte bruer som knytter sammen holmer og øyer helt ute i havgapet. Den ble åpnet allerede i 1989, men det gikk noen år før den fikk global oppmerksomhet. I 2005 ble den faktisk kåret til århundrets byggverk i Norge, og britiske aviser har kåret den til verdens vakreste bilvei.

Ta turen – det er ikke langt!

I dag er veien mye brukt både på bilder og i filmer, ikke minst i bilfilmen «Børning». Nasjonal turistvei Atlanterhavsveien knytter sammen stedene Bud og Kristiansund, og du burde absolutt planlegge en reise til Nordvestlandet for å oppleve den. Kanskje bør du benytte anledningen til å spe på feriebudsjettet litt også? Men vær lur, skaff deg en Unibet bonus til odds og live odds og få et realt forsprang på andre spillere! Kanskje slår du kloa i en gevinst som gjør at du kan be med deg akkurat den spesielle personen på reisen?
Dersom du kommer som fotturist eller syklist til regionen, er det mest naturlig å ta utgangspunkt i Kristiansund. Der ligger blant annet flyplassen Kvernberget, som nås på bare 55 minutters flyging fra Gardermoen.

Fifth Gear

Det britiske bilprogrammet Fifth Gear slo i 2011 fast at Atlanterhavsveien var verdens beste vei for biltesting, men om du ønsker det kan du heller se den i et bedagelig sykkeltempo. Det er mye å se langs ruta, ikke minst finnes en lang rekke attraktive dykkersteder der. Det er også et fantastisk fugleliv langs veistrekningen, og hele området er et eldorado for fotografer av alle klasser.

Orkanlandet

Det sies at det var ikke mindre enn 12 orkaner i perioden da Atlanterhavsveien ble bygget. Selv om du må være forberedt på barskt vær er det ingen grunn til de helt store bekymringene. Uværet hører nemlig stort sett vinterhalvåret til, og da anbefales det ikke å være ute i friluft langs Atlanterhavsveien. Rigg deg heller til for en fantastisk sommertur, ta med gode sko og regntøy og gjør deg klar til å møte storhavet med asfalt under føttene.