Fjellheimen for camping og tur

Med sine innbydende og vakre naturomgivelser, er fjellet og dalen det ideelle stedet for en deilig campingtur. Terrenget her er vennlig og godt egnet for de som liker å gå i fjellet, men ikke vil ta de mest utfordrende turene. I sesongen må du prioritere, og vi mener den norske fjellheimen er målet for de fleste. Her kan du ta med familie og venner til noen deilige dager under stjernehimmelen.

Enkel tur langs gamle kjerreveier og stier

Sideveier går gjennom tykk lyng og mosedekte steiner, inn i skogen eller opp i fjellet. Du bestemmer selv tempo, veivalg og utfordringer. Er penger en utfordring, kan centum.no hjelpe til med en deilig campingtur for familien!

Fjellheimen er blant Norges vakreste severdigheter, og har sitt høyeste punkt på Galdhøpiggen. På en klar dag, fra toppen, kan du se hele veien med fin utsikt til fjellene i både Jotunheimen og Rondane nasjonalpark. Det mest ekstreme er tilgjengelig selv for de mest uvante av dere.

Sommerblomster eller høstfarger av lyng

Husk å følge med på de utrolige sanseinntrykkene i fjellet. Floraen i fjellet er et syn i seg selv. Her, i et lite område, finner du eksempler på nesten alle planter som finnes i den norske fjellheimen.

Påskeliljer blomstrer i mai, og etter sommeren avsluttes varmen i naturen med fargerike busker fulle av blåbær og tyttebær, og ikke minst smakfulle multebær.

Du finner dyr her også. Området byr på et rikt dyreliv med elg, hjort, gaupe og andre ville dyr. Hvis du er heldig kan du se både reinsdyr, rev, hare, ørn, falk og rype i tillegg til de vanlige dyrene som elg og bever. Elsker du å jakte, kan det også kjøpes lisens for småvilt og fugler i bestemte områder. Ikke dumt å få med seg en deilig elgsteik inn til storbyen?

Hytter finnes i alle varianter og størrelser i fjellheimen. De er populære, og de er åpne året rundt for gjester til å bruke. Enten du vil bruke Turistforeningens hytter eller velger en ferie med camping i telt og vogn, er begge deler mulig.

Fotturer for hele familien

Stiene og løypene i fjellheimen er koblet til DNT, og av løyper fins verneområder i nasjonalpark. Det er T-merkede stier over alt, men du må alltid huske på å fortelle om hvor du går før du drar av sted. Fjellheimen er vakker, men kan skifte fra stille til orkan på et blunk. Vakker, vennlig, vill og innbydende på en gang. Fjellheimen byr på gode naturopplevelser for store og små.

Kart og turvalg

Nordmenn liker å vandre i skog og mark, men også på snau-blåste fjell. I tillegg liker vi å tilbringe mye tid ute i den vakre naturen. Sommer som vinter, høst som vår.

Men tar du ikke med kart og kompass, bør du være veldig sikker på deg selv. Det anbefales på det sterkeste, men fortsatt er det meldt noen herlige dager fremover. Med gode klær, finnes det aldri dårlig vær. Selv i fjellheimen vi alle elsker så høyt.