Utstyr til campingturen

Noen ganger er det nydelig å våkne til soloppgangen på en fjelltopp, helt alene. Andre ganger er det fantastisk å bevege seg gjennom ukjent terreng, utenfor stiene og traske gjennom skog hvor man er omringet av fuglesang. Det kan til og med være deilig med en liten pause fra villmannslivet noen ganger, og sjekke inn på en ordentlig campingplass med dusjfasiliteter og glade campingmennesker rundt seg. Uansett hva du liker best, er du nok enig i at camping er en av de beste måtene å oppdage naturen og omgivelsene på. Men hva trenger du egentlig å ha i sekken?

  • Stormkjøkken/primus

Man kommer utrolig langt med et stormkjøkken eller en primus. Enten man har havre i sekken som man blander ut med vann fra bekken og koker seg deilig havregrøt, eller fisker en fisk i elva og steker den, kommer stormkjøkkenet godt med. Det gir deg muligheten til å lage mat hvor du vil, når du vil, og gir deg en fabelaktig smaksopplevelse på turen din. Dersom du har tilgang på ved og det ikke er bålforbud, er selvfølgelig matlaging på bål en ypperlig mulighet, spesielt dersom man er på tur med barna: de vil syns det er veldig gøy!

  • Ullundertøy

Uansett om det er sommer, kan et sett ullundertøy redde deg på nattestid, og gjennom de første morgentimene. Ull puster og transporterer svetten når du er varm, og luner godt når du fryser. Ull er gull, med god grunn!

  • Sjampo

En fast sjampobar kan brukes til både hår, kropp og hender, noe som gjør bagasjen din lettere når du er på tur. Det gjør at du plutselig har en alt-i-ett såpe, og gir deg mer frihet i sekken din.

  • Kniv

En god kniv kan brukes til så mangt – sløye fisk, skjære grønnsaker, spikke pinner … enkelt og greit: pakk den i sekken!

  • Strømkilde

Enten du går for en powerbank eller tar med et ekstra fullt oppladet iphone eller smarttelefon batteri, er det greit å ha en nødløsning dersom du skulle gå tom for strøm på telefonen din. Selv om man kanskje ønsker en avkobling, bør man tenke på at man i hvert fall trenger strøm dersom man må utføre et nødanrop.

  • Lommelykt

Det er vanskelig å finne det man leter etter når sola går ned og man ikke har noen andre lyskilder rundt seg. En lommelykt trengs enten man skal lese en bok, vaske opp eller rett og slett bare ønsker seg en form for lyskilde når natten senker inn. Eksperttips: med barna kan man også lage gøyale skyggeshow før leggetid!

  • Fyrstikker eller lighter

Dersom du ikke har lært deg å tenne bål eller fyre opp stormkjøkkenet uten fyrstikker eller lighter, bør du sørge for å ha med deg dette i sekken.

Med disse tingene i sekken kommer du deg ganske langt, så lenge du har noe å sove i. God tur!