Haik deg rundt i Norden

Drømmeferien er kanskje en reise til varmere eller mer eksotiske strøk, men hvorfor ikke bruke sommeren til å bli litt bedre kjent i Norge og nabolandene våre? For å gjøre ferien ekstra billig, kan man haike seg rundt. Mange nordmenn er mer bereiste i eksotiske land enn i sitt eget nærområde, men det er mye spennende å oppleve i Norden, som severdigheter, festivaler, konserter, natur og kultur.


scandinavian countriesLett tilgjengelig


Det mest praktiske med
Norden som feriemål, er at det er lett å komme seg dit. Man kan bare haike fra nærmeste bensinstasjon. Og det er som regel lurt å plassere seg på bensinstasjoner eller veikroer hvis man vil ha skyss, spesielt hvis man vil haike med trailersjåfører. Det er vanskelig for en trailer å stanse langs en trafikkert vei. Trailersjåfører vil ofte hjelpe haikere, og ettersom mange trailere kjører over grensene, kan dette være den raskeste veien til Sverige og Finland. Hvis man haiker fra en bensinstasjon, kan man også se an personene før man spør om skyss. Det føles litt tryggere på den måten.


Fantastisk natur


Det er ikke bare Norge som har fin natur. En rundtur i Norden kan by på fantastiske naturopplevelser, og Norden har alt fra fjell og fjorder til sandstrender, skoger og sletter. I nord er det midnattssol om sommeren, og man kan knipse masse herlige bilder på veien. De beste bildene må opp på veggen etter ferien, gjerne i stort format. Velg for eksempel
Photowall.no for å forstørre bildene. Prøv også å knipse noen bilder av dyrelivet i Norden, for der kan det vente mange fine motiver.


Språkfordelen


En annen fordel med å haike i Norden, er at man kan gjøre seg brukbart
forstått, i hvert fall i Sverige, Danmark og de svenskspråklige delene av Finland. Som oftest kan man også finne folk som snakker svensk eller norsk andre steder i Finland, eller man kan bruke engelsk. Å snakke med folk fra nabolandene gjør også at man lærer seg til å forstå nabospråkene bedre, og man lærer mer om kulturen. De nordiske landene har mange fellestrekk, men også noen ulikheter.