Lag et hjemmegym

Young Woman Exercising On Mat In Front Of Television

Det er viktig å holde seg i form, men det kan være vanskelig å få tid til å trimme. Selvsagt kan du ta en joggetur etter jobben, men du rekker kanskje ikke å dra innom treningssentret. I en hektisk hverdag kan det derfor være praktisk med et eget treningsrom. Da kan du trene selv om du bare har fem eller ti minutter til overs. Du sparer tid fordi du ikke trenger å dra noe sted, og du har muligheten til å trene inne når det er kaldt ute.
Hva trenger du?
Det kan være fristende å kjøpe et utall treningsapparater, men de fleste trenger ikke alt som tilbys på markedet. Det er heller ikke sikkert at du har plass til alt mulig, det avhenger jo av størrelsen på rommet. Fokuser på treningsapparater som passer til ditt eget behov. Du kommer langt med en trimsykkel, et par treningsballer, hoppetau og kanskje en rockering. Invester i et par vekter og en benk, og fest treningsstrikk til veggen for å trene styrke. En ribbevegg kan du enkelt lage selv. Kjøpe også noen matter og liggeunderlag til å trene på. Plasser gjerne en laptop i treningsrommet, slik at du kan se treningsvideoer på den. Treningsvideoer finner du gratis på nettet. Sørg for at laptopen står på et solid bord. Du kan bestille bord på nettet, for eksempel hos furniturebox.no. Sørg for å variere treningen mest mulig. Hvis du skal trene sammen med kjæresten eller partneren, bør dere vurdere dans som treningsform. Du finner mange dansekurs på nettet.
Trimkrok
Alternativet til et eget treningsrom, er en liten treningskrok. Mer trenger du faktisk ikke for å få god trening. Sett opp et skap eller en hylle som skjermer kroken fra resten av rommet. Plasser trimsykkelen i hjørnet, og legg vekk vekter, baller og matter i skap eller plastkasser. Husk at det ikke er prisen eller størrelsen på treningsrommet som er avgjørende. Det hjelper lite å kjøpe dyrt treningsutstyr hvis du ikke bruker det. Da er det bedre å kjøpe mindre utstyr og faktisk bruke det. Vurder også å sette trimsykkelen foran TV-en om kveldene.