Ta med barna på tur

Det finnes ikke så mye annet som er hyggeligere for en barnefamilie enn å dra ut på tur sammen og kose seg. Barn elsker å komme seg litt ut av hjemmet for å få nye inntrykk og plass til å røre litt på seg. Og man trenger ikke alltid reise utenbys heller. La barna oppleve Oslo, og kanskje mor og far også oppdager noe nytt og spennende i samme slengen. Om det er en badestrand eller en skitur, et museum eller en bondegård, det skal ikke mye til for at barna for en herlig dag og et fint minne.

our_community_place_sandboxMulighetene er mange

Det finnes nok av aktiviteter for barn der ute, bare du vet hvor du skal lete. Ikke undervurder barna når det kommer til å ta inn kunst og kultur. Du vil kanskje bli overrasket over hva barna, til og med mindre barn, er i stand til å forstå og sette pris på. Ellers kan naturen i seg selv være spennende nok til å tilbringe hele dagen utendørs. Noen kongler i skogen kan fort bli til en familie med troll, og noen steiner i fjæra kan bli til magiske diamanter. Barns fantasi er uendelig. Uansett vær og årstid er det viktig at barna kler seg riktig. Turklær til barna på Reima salg, så slipper dere å dra uforberedt hjemmefra. Det er også smart å ta med seg et ekstra klesskift i sekken. Både små og store barn kan ha et lite uhell, av det ene eller andre slaget, når man har det gøy.

Gjør det for barnas skyld

Barn i dag sitter mer stille enn noen generasjon tidligere. Dagens barn har også mer elektronisk underholdning og høylytte distraksjoner rundt seg enn det som generasjonen før dem vokste opp med. Det er derfor sunt med litt variasjon i inntrykkene for et sinn som vokser og utvikler seg. Kroppen har heller ikke vondt av å røre på seg. Litt klatring, løping og falling er bra for både koordinasjonen og refleksen. Det er heller ingen hemmelighet at barn som drar mye på tur og opplever nye steder, utvikler en sterkere retningssans. Selvfølgelig er det alltid smart å notere seg noen smarte tips på forhånd som kan gjøre turen hyggeligere. Selv de beste foreldre kan glemme noe viktig under planleggingen, pakkingen og påkledningen. Men du trenger ikke gjøre ting mer komplisert enn nødvendig. Turen dere drar på, er bare rammene for opplevelsen, mens barnas glede og nysgjerrighet er hovedingrediensen. Barna vil takke deg senere i livet.