Tren muskler og bli en bedre haiker

Om du liker å dra på haiketurer, så vet du sikkert at det er viktig å pakke lett så det ikke blir for tungt å bære på og at man til tider går lange avstander og man sover som regel i telt. Alt dette kan være hardt, hvis man ikke har forberedt seg på det. Forberedning skjer både mentalt, men også fysisk. Det er viktig at man er i god form til haiketuren, fordi man vil kunne mestre mer uten for mange smerter og uten å bli alt for sliten.

 

Mange måter å trene på
Det finnes mange forskjellige måter man kan trene før turen. Det nyeste og hotteste innenfor treningsfronten akkurat nå er kettlebell. Med disse kan du både trene muskler, koordinasjon og utholdenhet, som alle er viktige elementer for en god haiketur. Kettlebells kan både finnes i treningssenteret, men du kan også kjøpe en til å ha hjemme, slik at du daglig kan trene litt.

De finns i mange forskjellige vektklasser – så det finns muligheter både for nybegynneren og til den, som har løftet vekter i mange år. Du kan kjøpe online her.

Det er viktig at du finner en kettlebell med riktig tyngde, slik at du ikke starter for tungt. Det finns flere forskjellige øvelser du kan ta og som trener forskjellige muskelgrupper.

Med kettleswing styrker du både båklår, baken og korsryggen, som alle er deler på kroppen som er viktige å styrke til haiketuren.

Du kan finne forskjellige kettlebellsøvelser på nettet, som styrker forskjellige muskelgrupper.billig-fitness-haikeren-no

 

Noen haiketurer krever mer trening enn andre
Alt avhengig av hvilken tur du eller dere skal på, krever det forskjellig trening. Om dere har bestemt dere for å gå en del i fjellet, der man ikke kan kjøre bil, er det viktig at man har kondisjonen i orden. Bare det og gå oppover kan være hardt, men ofte er det også kupert terreng. Det krever balanse og koordineringsevner, hvis man vil unngå å skli bakover eller nedover. Trening vil forberede deg på dette og gir deg en utholdenhet, som gjør at du holder til å gå lengre. Ved å styrke musklene oppnår du dette, og du vil se at det er mye morsommere og lettere å holde seg på beina og gå lengre turer uten at du blir sliten altfor fort.

Er du usikker på hvordan du skal trene riktig før en tur, kan det alltid lønne seg å høre med en ekspert, som kan gi deg råd til hvilke øvelser du kan gjøre.  Du kan enten trene hjemme, eller i et treningssenter, sammen med venner, som kan motivere deg for å nå målene dine.

 

Sett noen mål
Man oppnår som regel de beste resultatene når man setter seg noen mål. Finn ut av hva du gjerne vil kunne før haiketuren og hva du har bruk for å trene. Hvor er dine styrker og svakheter? Hør med dem du skal vandre med slik, at dere har de samme forventningene til turen. Det er aldri morsomt å være den som de andre må vente på hele tiden. Det kan bli veldig negativt og fort ødelegge en tur. Hvis man i gruppen har det samme tempoet, gjør det turen morsommere og dere kan holde pauser sammen.