Ting du ikke trenger i tursekken

De erkenorske fjellvettreglene har nylig gjennomgått en aldri så liten oppdatering. Med nye oppfinnelser og høyt fokus på friluftsliv, er ikke lenger fjellturen hva den en gang var. Erfarne fjellfolk trenger man ikke lenger å lytte like oppmerksomt til, og kart og kompass kan til nød byttes ut med smarttelefon eller andre digitale hjelpemidler. I prinsippet burde dette bidra til å redusere pakkelisten og gjøre sekken lettere, men i praksis trasker fjellfolk fremdeles rundt med altfor tunge sekker. Mange artikler gir gode råd til hva man absolutt burde ha i sekken. Derfor har vi laget en liten liste over ting du absolutt ikke trenger å putte i ryggsekken.

Dette kan du legge igjen hjemme

Det sier seg selv at man ikke burde ha med seg verdifulle gjenstander på tur. Trenger du egentlig den dyre klokken eller gullarmbåndet du fikk av kjæresten? Dyre gjenstander er dessuten fristende for tyver som ofte ser seg ut turister som mål.

De fleste turister tar bilder når de er på tur. Ute i skog og mark fins det mange flotte motiver, og det kan være fristende å pakke ned et skikkelig objektiv for å fange naturens mirakler på nært hold. Det fraråder vi alle fra å gjøre (med mindre du faktisk er på et fotooppdrag). Dagens smarttelefoner er som regel utstyrt med flotte kameraer. Det fins til og med telefoner som tar bilder i samme type RAW-format som de aller fleste speilreflekskameraer. Og hvor mange ladekabler har du egentlig lyst til å pakke med deg?

Joda, det er greit å få vasket seg, men er det nødvendig å ta med hele toalettmappen? Prioriter det absolutt nødvendigste og husk på at du kan få tak i de fleste reseptfrie medisiner på apoteker verden over. Dersom du vil være ekstra sikker, kan du jo bestille en legetime på Kry.no via mobilen i forkant av reisen.

Bomull er et flott, naturlig produkt som lar huden puste. Det er også et tekstil som veier adskillig mer enn syntetiske alternativer som polyester. En annen fordel, særlig hvis man ikke har tilgang på vaskemaskin, er at disse stoffene tørker mye fortere.

Med mindre du planlegger en topptur i ulendt terreng, kan du droppe fjellskoene. Mange turstier er godt tråkket, og et par komfortable joggesko holder lenge. Det fins et stort utvalgt stiler å velge mellom, og det er lett å finne sko som også egner seg for finere anledninger.

Dersom du ikke planlegger en flashbacking-turhttps bør du ta med et håndkle, særlig hvis du planlegger å bade eller sove og vaske deg utendørs. Den beste løsningen er å gå for et reisehåndkle i mikrofiber, siden disse tar mye mindre plass og tørker adskillig raskere.

Ikke ta bekymringene på forskudd

Skulle du komme til å glemme powerbanken eller tannkrem trenger du ikke å bekymre deg. Med mindre du skal til et veldig avsidesliggende sted, kan det meste kjøpes for en billig penge. Dersom du er usikker på om du vil trenge noe, er det en god indikasjon på at du ikke gjør det. God pakking og god tur!